Referenssit

Luotettavuus ja joustavuus – tilitoimistokumppanin ominaisuudet, joilla yrittäjä sai viimein rauhalliset yöunet

Eletään alkuvuotta 2017, kun Kukka-Mökki Klaukkalan yrittäjä Janica Toikka tuskaili silloisen kirjanpitotoimiston tekemisiä. Lukuisat yöunet oli menetetty murehtiessa, että mitä yllätyksiä huomenna saa kuulla silloiselta kumppanilta. Asiat eivät hoituneet ja kun hoidettiin, ei mennyt kuin Strömsössä. Nykyään Toikka nukkuu yöunensa ja tietää, että nykyinen kumppani hoitaa asiat niin kuin on sovittu ja vielä paremmin. Luottamus on vahva, tekeminen digitalisoitunut ja yhteistyö on osaavaa, joustavaa ja kaiken kaikkiaan lämminhenkistä.

Kukka-Mökki Klaukkala Oy:n myymälä sijaitsee Liikekuja 2:ssa Klaukkalassa

Toikan tarpeena oli löytää taloushallintoon palveluntarjoaja, joka elää tätä päivää niin käytössä olevien toimintatapojen ja -menetelmien kuin alan osaamisen liittyen. Kaukaisena haaveena hänellä oli sähköinen verkkolasku, jota asiakkaat olivat jo useasti ehtineet pyytää. Yhtiön tilintarkastaja suositteli Tilintarkastus Tarja Lindroth Oy:ta ja ensimmäiset keskustelut yrityksen perustajan ja omistajan Tarja Lindrothin kanssa vakuutti Toikan. Lindroth tarjosi kaiken tarvitsemani informaation ja tuen sen hetkisiin avoinna oleviin asioihin. 

"Lindroth perehtyi yhtiön asioihin ja tiesi heti mistä puhuu ja ymmärsi meidän lähtötilanteemme. Luottamus syntyi heti", muistelee Toikka yhteistyön alkuvaiheita.

Digitaalisuus syrjäytti paperit

Toikalla oli pitkään haaveena vähentää asioiden pyörittämistä paperilla.

"Haaveilin pitkään sähköisestä laskuttamisesta, mitä Kukka-Mökin asiakkaat olivat ehtineet jo kysellä useasti. Tilitoimisto Tarja Lindrothin myötä olemme monella tapaa päässeet paperittomaksi, heidän kanssaan sähköistimme koko taloushallinnon helposti. Olemme saaneet soveltuvat ohjelmistot käyttöön sekä neuvoa ja opastusta aina kun olemme sitä tarvinneet", toteaa Toikka.

Vaikka Lindroth oli alkuun yhteistyön kasvot, toimi taustalla myös yhtiön muut asiantuntijat. Asiat hoituivat sujuvasti riippumatta siitä kenen kanssa asioi. 

"Tilintarkastus Tarja Lindrothin tiimi on antanut sen tuen mitä yrittäjänä olen tarvinnut. Olemme saaneet enemmän kuin vain työ tehtynä. Ensimmäistä kertaa elämässä, kun on osaava turva keneltä kysyä yritykseen liittyvistä asioista", summaa Toikka.

________________________________________________________________________________


Olen tärkeä, enkä vain yksi muiden joukossa

”Kun ei ole kerrottavaa, niin silloin asiat menevät hyvin.” Tuohon lauseeseen kiteytyy Cateco Oy:n omistajan ja toimitusjohtajan Kimmo Paavolan näkemys hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä, jollaista hänen ja tilitoimiston välinen yhteistyö on.

Kun Paavola Kun Paavola päätti siirtyä palkkatöistä yrittäjäksi, syntyi tarve myös löytää hyvä tilitoimisto. Paavolalle oli kertynyt kokemusta erilaisista tilitoimistoista ja niiden vetäjistä vuosien varrella töissään, kuin myös aikaisemman yrittäjyytensä ajoilta. Hän tiesi mitä etsiä. Tarkoituksena oli löytää osaava ja kokenut sekä sopivan kokoinen yritys, sellainen, jolle jokainen asiakas on merkityksellinen.

Paavola löysi paikan, minne soitti, mutta sai kuulla, että heillä ei ollut tilaa ottaa uusia asiakkaita. He kuitenkin kertoivat, että heidän opettajanansa on toiminut Tilintarkastus Tarja Lindroth Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Tarja Lindroth ja heille ehkä mahtuisi. Niin Paavola pisti heti Lindrothille soittaen ja kertoi itsestään ja tarpeistaan. Lindrothin kokemus, sähköisten työkalujen käyttämisen suosittelu sekä yhtiön koko ja asenne vakuuttivat Paavolan ja niin käynnistyi yhteistyö. 

Tarjaa kovasti kuuntelin, kun edellisestä kerrasta yrittäjänä oli jo aikaa kulunut. Tarja kovasti suositteli sähköisten työkalujen käyttöönottoa, ja kertoi, että en tulisi selviämään paperisten dokumenttien hallinnasta. Itse tätä vähän epäilin, mutta onneksi kertoi ja onneksi uskoin, toteaa Paavola tyytyväisenä nyt vuosia myöhemmin. 

Tähän mennessä yhteistyötä on jatkunut jo useita vuosia, ja Paavolan yhtiömuotokin on muuttunut toiminimestä osakeyhtiöksi, tilitoimiston joukkojen avustamana ja neuvomana. Tilintarkastus Tarja Lindroth Oy hoitaa Catecon kirjanpidon ja palkkahallinnon kokonaisuudessaan, Paavola itse huolehtii vain myyntilaskujen teon.

Risuja ei yhteistyöstä ole antaa. Pidän siitä, että he eivät toimi volyymilla, vaan koen, että asiani ja yhtiöni on heille tärkeä ja näin ollen keskittyvät asiakkuuteeni, summaa Paavola.

Cateco Oy on rakennusurakointiin keskittynyt yritys, jonka asiakaskunta muodostuu yrityksistä ja julkisen alan toimijoista.

________________________________________________________________________________Yritysjärjestelyitä ja kansainvälisiä erityiskysymyksiä

Kun yrittäjä Kim Bono alussa etsi itsellensä tilintarkastajaa, ei kukaan osannut odottaa minkälaisia haasteita ja kysymyksiä matkan varrella yrittäjän uralla vielä tulisi. Sijoitusyhtiön tilintarkastuksen tarpeista on kasvanut kansainvälisesti toimiva kiinteistöjen kehityksen parissa toimiva ja kasvava yritysrypäs.

Yhdessä kasvaen ja kasvua vauhdittaen

Kaikki alkoi siitä, kun Bono tarvitsi tilintarkastajaa sijoitusyhtiölleen, jolle oli itse pitänyt kirjanpitoa Excelissä. Internetistä löydettyään ensimmäisen vakuuttavan tilintarkastusyrityksen, soitti Bono siltä istumalta Tilintarkastus Tarja Lindroth Oy:lle. Puhelimeen vastasi itse Tarja Lindroth, joka vakuutti Bonon osaamisellaan ja uskalsi ottaa työkseen Excel-kirjanpidon tarkastuksen. 

Vuosien saatossa Bonon tarpeet ovat muuttuneet ja monimutkaistuneet uusien yritysten tultua mukaan kuvioon. Vastaan on tullut niin yritysjärjestelyihin liittyviä kysymyksiä kuin kansainväliseen rahasto- ja sijoituspalvelulainsäädäntöön, arvonlisäverotukseen kuin kirjanpitoon liittyviä kysymyksiä. Vaikka Lindrothin osaaminen onkin laaja, niin ihan kaikkeen ei suorilta Lindrothilta ole ollut tarjota vastauksia, mutta laajan yhteistyöverkoston avulla vastaukset esille nousseisiin kysymyksiin on löytynyt nopeasti. 

  • Lindrothilla on intoa löytää vastaukset esille nousseisiin kysymyksiin. Lisäksi hän aina tuntee jonkun, jolta voi kysyä. Näin on saatu kinkkisemmätkin pähkinät selvitettyä ja meidän aikamme on säästynyt, kun ei ole tarvinnut etsiä itse asiantuntijoita, vaan Tarja on etsinyt ja briiffannut valmiiksi kirjanpito- ja taloushallintoasioihin liittyvät erityisasiantuntijat yhteiseen puheluun. Toinen hyvä puoli on ennakointi, suunnittelemme usein yhdessä liiketoimintaa niin, että hallinnon ja kirjanpidon näkökulma tulee huomioiduksi etukäteen. Tällä on vältetty monet ongelmat ennen kuin ne ovat päässeet edes syntymään. Esimerkiksi yhtiörakenteita on mietitty yhdessä tällä tavalla, kertoo Bono tyytyväisenä yhteistyöstä.

Omaa aikaa säästäen

Bonon edustamien yritysten liiketoiminnan tavoitteet ovat kovat, joten oman ja yhtiökumppanin ajankäytön suhteen on täytynyt olla tarkkana. 

  • Yhteistyöstä olemme saaneet sen mitä haluamme ja meiltä menee hyvin vähän aikaa esimerkiksi taloushallinnon asioiden käsittelyyn. Käytännön asiat hoituvat näppärästi ja omatoimisesti. Lisäksi olemme saaneet ammattimaisia vastauksia ja esiinnostoja hankalammistakin kysymyksistä. Olemme olleet saamaamme palveluun hyvin tyytyväisiä, toteaa Bono.

Bono toimii sijoitusyhtiönsä lisäksi Heräämö Development Oy:ssa yhdessä toisen omistajan kanssa. Lisätietoa: https://heraamo.net/