Referenssit

Asiantuntijuus vakuutti tilitoimiston valinnassa

Omistajamuutos yhdessä monialayrittäjä Vesa Hakalan yrityksessä pisti etsimään uutta tilitoimistoa. Tarjouspyyntö lähti useampaan paikkaan, mutta Tilintarkastus Tarja Lindrothin nopea reagointi ja erittäin pätevät vastaukset puhelussa vakuutti Hakalan välittömästi ja niin alkoi molempia osapuolia innostava yhteistyö.

- Hienointa on, että asiantuntevat vastaukset tulevat saman tien. Tai jos vastaus ei heti irtoa, niin toimistossa on niin monta osaavaa asiantuntijaa, että vastaukset tulevat aina pikaisesti, yleensä jo saman päivän aikana. Kinkkisemmät asiat hoidetaan videopuheluin eikä vain sähköpostein, kuten joskus olen kokenut, kertoo Hakala yhteistyöstä.

Yrittäjä Vesa HakalaTalousasioiden lisäksi Lindrothilla ja hänen tiimilleen on kertynyt myös laajemmin osaamista myös muista yrittämiseen liittyvistä asioista ja näin heiltä, tai heidän verkostoltaan, on saanut neuvoja myös laajemmin.

- Muuttuneessa yritykseni omistaja- ja resursointitilanteessa Lindroth tiimeineen otti nopeasti tilanteen haltuun ja kirjanpito saatiin ajan tasalle nopeasti. Heiltä olen saanut myös näkemyksiä ja vinkkejä muihinkin yrittäjyyteen ja yrityksen asioihin liittyen. Napakkaa ja asiantuntevaa toimintaa, summaa Hakala.

Vesa Hakala yrittäjä ja toimii usealla toimialalla. 

________________________________________________________________________________

Olen tärkeä, enkä vain yksi muiden joukossa

”Kun ei ole kerrottavaa, niin silloin asiat menevät hyvin.” Tuohon lauseeseen kiteytyy Cateco Oy:n omistajan ja toimitusjohtajan Kimmo Paavolan näkemys hyvästä ja toimivasta yhteistyöstä, jollaista hänen ja tilitoimiston välinen yhteistyö on.

Kun Paavola Kun Paavola päätti siirtyä palkkatöistä yrittäjäksi, syntyi tarve myös löytää hyvä tilitoimisto. Paavolalle oli kertynyt kokemusta erilaisista tilitoimistoista ja niiden vetäjistä vuosien varrella töissään, kuin myös aikaisemman yrittäjyytensä ajoilta. Hän tiesi mitä etsiä. Tarkoituksena oli löytää osaava ja kokenut sekä sopivan kokoinen yritys, sellainen, jolle jokainen asiakas on merkityksellinen.

Paavola löysi paikan, minne soitti, mutta sai kuulla, että heillä ei ollut tilaa ottaa uusia asiakkaita. He kuitenkin kertoivat, että heidän opettajanansa on toiminut Tilintarkastus Tarja Lindroth Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja Tarja Lindroth ja heille ehkä mahtuisi. Niin Paavola pisti heti Lindrothille soittaen ja kertoi itsestään ja tarpeistaan. Lindrothin kokemus, sähköisten työkalujen käyttämisen suosittelu sekä yhtiön koko ja asenne vakuuttivat Paavolan ja niin käynnistyi yhteistyö. 

Tarjaa kovasti kuuntelin, kun edellisestä kerrasta yrittäjänä oli jo aikaa kulunut. Tarja kovasti suositteli sähköisten työkalujen käyttöönottoa, ja kertoi, että en tulisi selviämään paperisten dokumenttien hallinnasta. Itse tätä vähän epäilin, mutta onneksi kertoi ja onneksi uskoin, toteaa Paavola tyytyväisenä nyt vuosia myöhemmin. 

Tähän mennessä yhteistyötä on jatkunut jo useita vuosia, ja Paavolan yhtiömuotokin on muuttunut toiminimestä osakeyhtiöksi, tilitoimiston joukkojen avustamana ja neuvomana. Tilintarkastus Tarja Lindroth Oy hoitaa Catecon kirjanpidon ja palkkahallinnon kokonaisuudessaan, Paavola itse huolehtii vain myyntilaskujen teon.

Risuja ei yhteistyöstä ole antaa. Pidän siitä, että he eivät toimi volyymilla, vaan koen, että asiani ja yhtiöni on heille tärkeä ja näin ollen keskittyvät asiakkuuteeni, summaa Paavola.

Cateco Oy on rakennusurakointiin keskittynyt yritys, jonka asiakaskunta muodostuu yrityksistä ja julkisen alan toimijoista.

________________________________________________________________________________Yritysjärjestelyitä ja kansainvälisiä erityiskysymyksiä

Kun yrittäjä Kim Bono alussa etsi itsellensä tilintarkastajaa, ei kukaan osannut odottaa minkälaisia haasteita ja kysymyksiä matkan varrella yrittäjän uralla vielä tulisi. Sijoitusyhtiön tilintarkastuksen tarpeista on kasvanut kansainvälisesti toimiva kiinteistöjen kehityksen parissa toimiva ja kasvava yritysrypäs.

Yhdessä kasvaen ja kasvua vauhdittaen

Kaikki alkoi siitä, kun Bono tarvitsi tilintarkastajaa sijoitusyhtiölleen, jolle oli itse pitänyt kirjanpitoa Excelissä. Internetistä löydettyään ensimmäisen vakuuttavan tilintarkastusyrityksen, soitti Bono siltä istumalta Tilintarkastus Tarja Lindroth Oy:lle. Puhelimeen vastasi itse Tarja Lindroth, joka vakuutti Bonon osaamisellaan ja uskalsi ottaa työkseen Excel-kirjanpidon tarkastuksen. 

Vuosien saatossa Bonon tarpeet ovat muuttuneet ja monimutkaistuneet uusien yritysten tultua mukaan kuvioon. Vastaan on tullut niin yritysjärjestelyihin liittyviä kysymyksiä kuin kansainväliseen rahasto- ja sijoituspalvelulainsäädäntöön, arvonlisäverotukseen kuin kirjanpitoon liittyviä kysymyksiä. Vaikka Lindrothin osaaminen onkin laaja, niin ihan kaikkeen ei suorilta Lindrothilta ole ollut tarjota vastauksia, mutta laajan yhteistyöverkoston avulla vastaukset esille nousseisiin kysymyksiin on löytynyt nopeasti. 

  • Lindrothilla on intoa löytää vastaukset esille nousseisiin kysymyksiin. Lisäksi hän aina tuntee jonkun, jolta voi kysyä. Näin on saatu kinkkisemmätkin pähkinät selvitettyä ja meidän aikamme on säästynyt, kun ei ole tarvinnut etsiä itse asiantuntijoita, vaan Tarja on etsinyt ja briiffannut valmiiksi kirjanpito- ja taloushallintoasioihin liittyvät erityisasiantuntijat yhteiseen puheluun. Toinen hyvä puoli on ennakointi, suunnittelemme usein yhdessä liiketoimintaa niin, että hallinnon ja kirjanpidon näkökulma tulee huomioiduksi etukäteen. Tällä on vältetty monet ongelmat ennen kuin ne ovat päässeet edes syntymään. Esimerkiksi yhtiörakenteita on mietitty yhdessä tällä tavalla, kertoo Bono tyytyväisenä yhteistyöstä.

Omaa aikaa säästäen

Bonon edustamien yritysten liiketoiminnan tavoitteet ovat kovat, joten oman ja yhtiökumppanin ajankäytön suhteen on täytynyt olla tarkkana. 

  • Yhteistyöstä olemme saaneet sen mitä haluamme ja meiltä menee hyvin vähän aikaa esimerkiksi taloushallinnon asioiden käsittelyyn. Käytännön asiat hoituvat näppärästi ja omatoimisesti. Lisäksi olemme saaneet ammattimaisia vastauksia ja esiinnostoja hankalammistakin kysymyksistä. Olemme olleet saamaamme palveluun hyvin tyytyväisiä, toteaa Bono.

Bono toimii sijoitusyhtiönsä lisäksi Heräämö Development Oy:ssa yhdessä toisen omistajan kanssa. Lisätietoa: https://heraamo.net/